De Ladies of Harley®

Harley Owners Group H.O.G.® en de Ladies of Harley L.O.H.®
Meer als ooit rijden er vrouwen op motorfietsen. De vrouw heeft motorrijden als hobby gevonden. En de laatste jaren steeds nadrukkelijker. Vroeger was het een vervoersmiddel en een stoer mannending. Tegenwoordig is men gaan beseffen dat het motorrijden een ultiem gevoel van vrijheid geeft.

Harley niet alleen voor mannen

Ter promotie dat er steeds meer vrouwen op een motorrijden, werd er door Harley-Davidson®, Ladies of Harley in het leven geroepen.

Je kunt het als een aparte tak binnen de Harley-Davidson® familie zien, maar je kunt het ook als een toevoeging zien. En dat laatste, willen we bij het Limburg Chapter. Gewoon een stuk aanvulling binnen de Harley-Davidson® familie.
Door meer vrouwen te betrekken bij hun hobby, zowel riding ladies, als ook non-riding ladies, kunnen mannen vaak nog meer hun passie uitoefenen namelijk nog meer ride outs met de Harley-Davidson® maken en daardoor krijgt je hobby ook een andere invalshoek. Je kunt met je eigen chapter mee rijden met de chapter ride outs, maar je kunt ook mee doen tijdens de evenementen van andere chapters, hierdoor leer je weer andere rijders en rijdsters met dezelfde hobby kennen. Je Harley-Davidson® familie wordt zo steeds groter….

Groepfoto LOH Benelux

Hierdoor kom je ook gelijk uit op de L.O.H., de Ladies of Harley.
De universele gedachte van de H.O.G.® is dat Ladies of Harley ride outs organiseren en rijden voor en met Ladies of Harley. Bij het Limburg Chapter vallen wij Ladies, als we ons aanmelden, onder de Ladies of Harley Benelux.
Aanmelden als L.O.H. lid is gratis en kun je doen door het doorgeven van je H.O.G.® nummer en naam de Ladies of Harley Benelux. Je krijgt dan toegang tot de fb-pagina van de L.O.H. Daarnaast krijg je zowel een patch als ook een pin van de L.O.H. Daarmee verplicht je je verder tot niks. Zowel riding als Non-riding Ladies of Harley kunnen zich hiervoor opgeven. Het enigste vereiste is dat de Lady een eigen H.O.G.® lidnummer heeft.

Groepsfoto LOH rideout tijdens de EOS 2016

Binnen ons eigen Chapter vullen wij deze ride outs zelf in. In het Limburg Chapter vinden we het veel gezelliger om gezamenlijk ritten te rijden en kiezen dus ervoor om geen aparte Ladies of Men ride outs te rijden.

Buiten ons chapter worden er geregeld Ladies of Harley ride outs georganiseerd, waar soms alleen maar rijdende Ladies of Harley aan mee mogen doen, maar ook soms non-riding Ladies of Harley. Als er non-riding Ladies of Harley meedoen, betekent dat soms, dat er dus mannen mee mogen rijden als bestuurder voor de non-riding lady of Harley. De data van L.O.H. ride outs zijn te vinden op www.hogbenelux.com, bij de tab Ladies of Harley.

Als Limburg Chapter hebben wij zelf ook in 2016, een eigen Ladies of Harley ride out georganiseerd tijdens de End of Season Party (EOS), naast de vele andere ride outs die mogelijk waren.LOH rideout tijdens EOS
Deze L.O.H. ride out heeft net als de hele End of Season Party van 2016, veel positieve publiciteit opgeleverd. Publicatie in bijvoorbeeld, het Big Twin magazine, het H.O.G.® magazine en de vele regionale kranten en krantjes en onze Director heeft de EOS 2016 zelfs toegelicht op de radio in een interview.

LOH rideout tijdens EOS

Wij hebben er zelf als Limburg Chapter ontzettend van genoten en daar gaat het toch om. We willen er als groep een leuke hobby op nahouden, doordat er veel georganiseerd wordt, maar ook om samen van je grote hobby te genieten door veel zelf te rijden maar ook als passagier mee te rijden met onze Harley-Davidson motoren.

We willen je graag bij ons chapter verwelkomen en sluit je aan. Laat het mooie weer maar komen, zodat we veel samen kunnen rijden als Limburg Chapter en ook aan veel evenementen deel kunnen nemen.

Het bestuur van Limburg Chapter Netherlands

Artikel uit HOG magazine 2016 LOH

Logo Limburg Chapter Netherlands

Facebook link Youtube video kanaal


Logo Dutch Hills Harley Davidson Dealer te Kerkrade

Dutch Hills

Dutch Hills is onze Harley Davidson authorized dealer in het zuiden van Nederland.
Ga naar Dutch Hills voor meer info.